Ευχάριστη έκπληξη

Καταχώρηση 2016/05/31

"Πολύ σημαντικός παράγοντας οι συνεργάτες σου στη δουλειά, έλεγε πάντα. Με τον έναν μάλιστα, διατηρούσε χρόνια φιλία." ("Σκοτεινές Μέρες", Μάριος Δημητριάδης)

Με αυτή την δικιά σου φράση Μάριε, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για την κριτική σου. Eλπίζω σε μια τέτοια μακροχρόνια φιλία μας - αλλά χωρίς "δωράκια" μέσα σε φακέλους... ;)

"Είναι από τις λίγες φορές που ξεφεύγω θεματικά από βιβλία του είδους μου, αλλά στο συγκεκριμένο μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα σε καμία περίπτωση. 

Κάθε άλλο! Η «ωραιοτάτη και οι εννέα μούσες» είναι ένα βιβλίο όχι απλά διαφορετικό, αλλά ένα ανάγνωσμα με του οποίου τη θεματολογία έρχομαι για πρώτη φορά σε επαφή και με εξέπληξε ευχάριστα. Διαβάζοντας βέβαια κάποιος το οπισθόφυλλο θα έλεγε ότι εξιστορεί ένα κομμάτι της μυθολογίας μας αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Στο βιβλίο ξετυλίγεται ναι μεν μια πανέμορφη ιστορία της μυθολογία μας, μέσα από την οποία όμως η Ευαγγελία περνάει εύστοχα στον αναγνώστη ποικίλα μηνύματα, τα οποία απευθύνονται τόσο σε νεανικό κοινό όσο και σε… οποιασδήποτε ηλικίας κοινό.
Αναλυτικότερα είναι ένα βιβλίο το οποίο:

Κατά πρώτον έφερε μπροστά μου πολλές εικόνες της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας -που τόσο μ’ αρέσει- οι οποίες ήταν τόσο παραστατικά δοσμένες, που ένιωθα πραγματικά ότι βρισκόμουν εκεί ανάμεσα στους ήρωες και ζούσα μαζί τους.

Κατά δεύτερον σκιαγράφησε τους ήρωες τόσο πολύ σε βάθος που φρόντισε να μην αφήσει κανένα κενό σημείο του χαρακτήρα τους. Ακόμη και εκεί που νόμιζα ότι κάποιες ενέργειές τους θα μου άφηναν ερωτηματικά, μετά από λίγο η συγγραφέας φρόντιζε να μου τα απαντήσει περίτεχνα και ετεροχρονισμένα, επεξηγώντας τις πράξεις τους, δίνοντας στο κείμενο μια αλλιώτικη αίγλη.

Κατά τρίτον τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα που κυριολεκτικά δε σε αφήσει να πάρεις ανάσα. Είναι πιστεύω φύση αδύνατο να το ξεκινήσεις και να μην το διαβάσεις ολόκληρο μονομιάς.

Συνοψίζοντας να πω ότι η «Ωραιοτάτη και οι εννέα Μούσες» ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, αφενός γιατί είναι καλογραμμένο και δοσμένο με περισσή μαεστρία και αφετέρου γιατί είναι ένα βιβλίο το οποίο περιέχει τόσο βαθιά νοήματα, αποτελώντας ένα «ωραιότατο» ανάγνωσμα τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους. 

Καταπληκτικό ντεμπούτο και αναμένουμε τη συνέχεια."

Δειτε την κριτική