Μυθαλογία

Στη "Μυθαλογία", ο κόσμος του κλασσικού δυτικού παραμυθιού και της υπέροχης ελληνικής μυθολογίας συναντιόνται και πλέκονται μεταξύ τους. Δημιουργούν πρωτότυπα "παραμύθια", προσφέροντας μια νέα δημιουργική και ανατρεπτική πινελιά στο παραμύθι και στο μύθο ταυτοχρόνως. Αλλάζει η οπτική γωνία με την οποία βλεπουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις και γκρεμίζονται παγειωμένες απόψεις. Τη σειρά ανοίγει «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες».

Τις περιπέτειες αναλαβάνουν ήρωες της ελληνικής μυθολογίας και τις φέρνουν εις πέρας μέσα στο πλαίσιο του παραμυθιού αλλά έχοντας απάνω τους τον πέπλο μυστηρίου της αστείρευτης ελληνικής μυθολογίας. Πάντα με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις.

Παρόλο που η ελληνική μυθολογία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως έμπνευση σε διάφορα έργα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο πλαίσιο, επιτρέποντας τη δημιουργία μοναδικών διασκεδαστικών παραμυθιών που όμως οδηγούν σε βαθύτερες σκέψεις.

Τα βιβλία της "Μυθαλογίας" σκοπεύουν να λειτουργήσουν σαν έναυσμα και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον για την περαιτέρω μελέτη της ελληνικής μυθολογίας, της φιλοσοφικής της βάσης, των ιδεών και των διδαγμάτων που προκύπτουν από αυτήν.

Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η προσπάθεια, να εμπνεύσουμε ιδεώδη και ιδανικά καθώς και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων είναι απαραίτητη. Ενώ ταυτοχρόνως, χρειάζεται οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή αξιολογώντας ο καθένας τη στάση του και τη συμπεριφορά του προς τον εαυτό του αλλά και προς τους άλλους, ειδικά προς αυτούς που αγαπά ή που τον αγαπούν.

Ελπίζω η Μυθαλογία να σας κάνει να τολμήσετε να ταξιδέψετε νοερά αλλά και πραγματικά σε καινούρια απάτητα για εσάς μονοπάτια, με μοναδικές εικόνες και να περιπλανηθείτε στην Ελλάδα, είτε μόνοι σας, είτε με την παρέα σας...

Να αφεθείτε, να χαθείτε σε γνωστούς και άγνωστους δρόμους της απέραντης και υπέροχης ελληνικής μυθολογίας, μόνοι σας ή μαζί...

Να σας χαρίσει φτερά ή βάση προσγείωσης....

Αναλόγως τι χρειάζεται… Αναλόγως τι χρειάζεστε...